انواع سوئیچ سیسکو:
همانطور که گفته شد سوئیچ سیسکو در طرح ها و مدل های مختلف بر اساس نیاز کاربران تولید و به بازار عرضه شده اند. هر کدام از این دستگاه ها، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند که می توان در زمان و مکان مناسب از آنها استفاده کرد.
1ـ سوئیچ غیرمدیریتی – Unmanaged:
سوئیچ های غیر مدیریتی سیسکو همانطور که از نامش پیداس قابل تغییر و مدیریت نبوده و نمی توان آنرا کانفیگ کرد برای عیبیابی کابل شبکه، ردیابی حلقه، صرفهجویی در انرژی و اولویتبندی ترافیک شبکه استفاده کرد. لازم به ذکر است نصب و راه اندازی این سوئیچ ها بسیار آسان بوده و تنها کافی است آن را نصب کنید.
2ـ سوئیچ مدیریتی – Managed:
سوئیچهای مدیریتی برند سیسکو بهصورتی طراحی شدهاند که ویژگیهای قابل توجهی همچون تجربه کاربری بهتر، امنیت بیشتر، کنترل دقیقتر و مدیریت کاملتر شبکه را در کنار مقیاسپذیری فوقالعاده فراهم کنند. این سوئیچ ها دارای قابلیت های مدیریتی هستند و در شرکت ها و سازمان های بزرگ از آنها استفاده می شود.
3ـ سوئیچ Fixed:
این سوئیچ های شبکه که رایجترین نیز هستند دارای پورت های ثابتی بوده که تعداد آنها بین 8،12، 16، 24 و … است که از لحاظ سرعت متفاوتند. این سوئیچ ها دارای سرعت ۱Gbps هستند با انواع اتصال RJ45 هستند. ولی سوئیچ هایی با سرعت ۱۰Gbps و ۴۰Gbps نیز در این میان مشاهده خواهید کرد.
این سوئیچ ها چه مدیریتی باشند و چه غیر مدیریتی، می توانند با هر شبکه در هر اندازه ای مانند شبکههای خانگی، شبکههای سازمانی و بزرگ، دفاتر و شعبات، شرکتهای متوسط و کوچک و استارتاپها سازگار شوند.
4ـ سوئیچ ماژولار – Modular Switches:
یکی از قابلیت های سوئیچ های سیسکو قبالیت ماژولار بودن آنهاست. وجود این قابلیت در سوئیچ های شبکه سبب ارتقاء آن و افزودن پورت های بیشتر و در نتیجه افزایش کارایی خواهد شد.
سوئیچ های ماژولار از لحاظ اندازه از سوئیچ های ثابت بزرگتر هستند. این سوئیچ ها که در لایه 3 فعالیت دارند دارای قیمت بالاتری نیز هستند. همچنین می تون از آنها به عنوان روتر نیز استفاده کرد.
5ـ سوئیچ Stackable:
سوئیچ هایی با قابلیت استک ترکیبی از سوئیچ های ثابت و ماژول لاز هستند که می توانند با دیگر سوئیج های هم مدل خودشان ترکیب شوند. اتصال این دستگاه ها به یکدیگر از طریق کابل مخصوصی در پشت دستگاه به هم وصل می شوند به طوری که انگار همه این دستگاه ها یک سوئیچ با تعداد پورت بیشتری هستند.
6ـ سوئیچ PoE:
سوئیچ های POE در واقع به سوئیچ های گفته می شوند که دارای قابلیت POE یا Power over Ethernet هستند. این سوئیچ ها می توانند داده و برق را از طریق همان کابل شبکه منتقل کنند و دیگر نیازی به آداپتور برق نیست.
7ـ سوئیچ فیبرنوری:
این سوئیچ های شبکه با شبکه فیبر نوری سازگار بوده که در حال حاضر به عنوان یک شبکه مهم استفاده از آن روز به روز در حال افزایش است. برای اتصال این سوئیچ ها می توان از کابل های فیبر نوری و ماژول های فیبر نوری استفاده کرد.
8ـ سوئیچ دیتاسنتر:
این سوئیچ های شبکه دارای کارایی، سرعت بالا، ظرفیت بالا، امنیت بیشتر و غیره هستند و همانطور که از نام آنها پیداست برای شبکه ها و دیتاسنترهای بزرگ استفاده می شوند. از جمله این سوئیچ ها می توان به سوئیچ سیسکو سری Nexus اشاره کرد.
9ـ سوئیچ صنعتی:
از این سوئیچ ها در شبکه های بزرگ استفاده می شود زیرا آنها می توانند در فشار کاری زیاد و دمای بالا به راحتی به فعالیت خودشان ادامه دهند. استفاده از سایر سوئیچ ها در محیط های صنعتی به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا آنها برای محیط های نامساعد مناسب نیستند.
منبع : خرید سوئیچ سیسکو
- ۰ ۰
- ۰ نظر